Followers

Thursday, July 31, 2008

Marhaban

Marhaban - Majlis Tn Hj Isa
Jiran Jalan 11 kenduri kawin - 28 Julai 08
Tema kaler purple
majlis marhaban diadakan bagi memeriahkan majlis pagi tu diketuai oleh ustazah Rozimah














Menendoakan kesejahteraan majlis, pengantin dan keluarga pengantin





















Pelamin...cantik..














Tak sempat ambil gambar pengantin..

Friday, July 11, 2008

PERENCAH MAHARANI

Perencah Maharani .. menepati citarasa ramai

komen pembeli:


sufee wrote:
mrsm, perencah mee bandung tu memang sedap. Anak2 hairan saya ajak makan mee bandung sebab diorang tak nampak pun saya keluar gi beli, tiba2 ajak makan mee bandung. Ambil masa yg singkat utk disiapkan sampai anak2 tak percaya saya yg buat. Memang mabeles rasanya. Soto pun saya dah cuba. Pun sedap. Jimat masa, jimat tenaga... yang penting sedap!! Terima kasih mrsm... Oh ye saya beli ye rempah2 tu... terlupa nak cakap ari tu...

ZARINAMOHAMAD
Salam kak.... ina dah cuba asam pedas n mee bandung tu....memng sedap la terutama kuah mee bandung tu... hubby ina puji berbakul2 kebetulan kakak ina datang dia kata pun sedap next order siap nak tumpang sebungkus...nanti nak order lagi la...minggu ni nak cuba kuah mee rebus lak... terima kasih ye kak..

ayuazury
kak ida, perencah mee bndong tu sedap sgt... akak smpnkn ayu 3 peket ek
ayu selalu beli brand lain sebelum ni... tp maharani ni lagi sedap

kenjigirl09
kak, hujung tahun lepas tak silap sy..ada beli perencah mee rebus, minggu lps baru sy masak hehehe rasanya mmg sedapp!!! sy yg tak makan mee so ganti dgn spageti..mmg pueh hati licin kuah tu sy hirup! nnt teragak sy akan oder lagi..minggu ni nak pekena kuah kacang lakss

dekfa
sya kak, sya dah try mee rebus haritu. amaaatlah sedap!. abis stok kena oder lagik nih!

mamamuaz wrote:
Kak MRSM, Hari ini buka puasa lak dgn mee rebus kat kg. sedapp betul kak, pedas manis ..... rasanye power . ramai yg puji sedap.... . mamamuaz

creative_craft
Kak, saya dah cuba perencah mee bandung tu utk jamu ipar duai berbuka puasa hujung minggu lepas..Alhamdulillah, diaorg puji sedap macam kat gerai Tanjung Emas, Muar katanya.. Saya campurkan udang geragau semasa menumis & rebus menggunakan air rebusan daging.. Kuahnya memang pekat dan pendek citer mables la...Anyway, lepas cuti Raya nanti akak reserved 5 paket utk saya yer..

uzisyaziha
kak mrsm, bebarang saya dah sampai pada ari rabu lepas... so ari khamis tu... sempena cuti deepavali.. suami saya masak bariani gam.. Alhamdulillah... menjadi... malah ramai yang puji sedap... mee bandung pun dah buat banyak kali... husband siap mengulang makan... asyik puji sedap je... apa pun.. terima kasih bebanyak pada akak... nanti kalau perencah tu dah nak habis... saya order lagi dari akak...

uzisyaziha
kak, bila buleh tempah perencah rendang? sabtu lepas masak perencah rendang tu, memang sedap betol... plak tu, makan dengan nasi beriani... tu yang hubby saya suruh beli perencah nasi beriani banyak2... sebab dia nak selalu masak nasi beriani...

zatie_fy
salam..sajer jer nak bgtau kat mrsm ni...smlm berbuka ngan mee bandong dari pes yg dibeli ngan akak tu..mmg sedap...marvellous...tak yah bersusah payah menumis segala macam mak nenek..huhuhu....

irennsc
first time saya buat nasi beriani (selalunya beli aje). nasi 2 pot, cukup utk makan 4 beranak. lauk saya wat daging. thanks fr the tips yg kak mrsm bagi kat sini.the verdict - husband cakap SEDAP cam kat kedai (menambah 2X). next time nak wat beriani kambing plak...

irennsc wrote:
salam kak..sedap kuah kacang tu.. smlm saya buat sket aje.. testing dulu.. senang & cepat.. mnunggu nasi impit sejuk lagi lama dr nak buat kuah kacang tu.. masa breakfast, anak yg kecik telan aje walaupun pedas sket.. yg ni tak sempat ambik gambor sbb dah abis licin pun...

liena
Assalamualaikum MRSM,Alhamdulillah dah selamat kenduri doa selamat dan Tahlil kat umah sabtu lepas (22.03.08), dan perencah Mee Bandung akak pun dah selamat masuk ke perut tetamu.... ramai yang kata sedap sampai bertambah2... hari tu liena guna 8 pekat mee kuning.. rasa senang sangat cara memasaknya liena hanya perlu rebus daging jer dan tumis bawang putih dan bawang merah kasi wangi pastu masukkan perencah dan masukkan air stok pastu baru masukkan ayam dan daging seta bahan2 lain, kacau pastu tunggu mengelegak sikit... garam gula dan bahan perasa tak perlu letak sbb semua cukup rasa dah... emmmm suka sangat dgn produk mrsm nie mmg menjimatkan masa dan tenaga.. sampaikan ada tamu yg mintak resepi tau... apa pun tunggu pm liena yer ingat nak order lg.

shurie
PERENCAH MEE BANDUNG MAHARANI, SHURIE DAH MAKAN..MMG MAVELLESSSS!!!SEDAP!!! TAK PERLU TUMBUK UDANG KERING NGAN KACANG...BAHAN2 DLM PERENCAH DAH ADA CUMA TUMIS, TAMBAH AIR, DAN LETAK BHN2 DAGING/AYAM, SAYUR, TOMATAO ETC..MMG DAH SEDAPP....U ALL PATUT TRY...

emilshaqira
salam kak, semua perencah ari tuh dah abih dah..semua puji masa masak raya ari tuh...bila leh tambah order nih

adique79 wrote:

salam kak....tadi baru dapat try masak nasi beriani guna perencah akak...lauk beriani tu mmg marbeles... kate mak...dia sebenarnya x minat sgt makan ayam masak2 cenggini...dia lg suka ayam goreng....hehehe...tapi yg nie dia kate sedap plak...tapi tang nasi tu rase cam x berape nak menjadi la kak...dia x rasa lemak2....kurang susu ke cenggitu...berapa sukatan susu yang sebenarnya untuk 2 tin susu (kecik) beras ? n berapa sudu rempah tuk sukatan nie...takut x cukup tarok...n then nak kena kasi garam gak ke kat nasi...sbb nasi tu cam tawor jek...



Thursday, July 10, 2008

013 3545020

Selamat Datang,
terima kasih kerana mengunjungi blog ini
Dimaklumkan kami ada menjual produk makanan perencah dan kuih terbaik untuk pengunjung

Untuk sebarang pertanyaan
Sila hubungi 013 3545020

atau email ke : ekhalidah@yahoo.com