Followers

Thursday, February 12, 2009

Happy Birthday FARHAH ..di kejauhan




HAPPY BIRTDAY


FARHAH ... 19th




harini harijadi Farhah ... takde kek ... takde hadiah


ucapan jer


moga Panjang umur dan diberkati, murah rezeki, berjaya selalu




Alhamdulillah dah sembuh ...semalam teruk sakit lepas balik melancung




jaga diri ...


10 Tentang Fizan :)

Tag Dari Fizan

10 THINGS
Barang siapa yang kena tag, kena tulis 10 sesuatu berkenaan orang yang meng-tag dia
Orang yang kena tag kena tulis 10 perkara. about yourself
At the end, you need to choose 10 people to be tagged and list their names.so that U’ll know… did they really know U


10 perkara tentang Fizan

1. Fizan seorang surirumah punya 3 orang puteri
2. Punya ijazah dan pernah bekerja
3. Seorang peniaga internet yang berjaya setaraf dengan Peniaga online yg telah lama
4. Pandai Menjahit, menyulam, mengait dan segala kerja kerja kraftangan
5. Pandai menggunakan kemahiran dan berjaya dalam menghasilkan produk dan service tempahan
6. Asal Perak menetap di Kelantan .. jadi Fizan pandai ambil peluang menjual produk2 dr kelantan
7. Bukan sajer pandai kerjatangan .. pandai jugak kemahiran IT
8. Fizan ada web, blog, dan tuanpunya forum di mana Peniaga online boleh berniaga
9. Superwomen .. ada sajer hasil kerja tangan yg dibuat ... memasak pun ligat ..berforum..bersosial ..huh!
10. kepada sesiapa di luar sana yg mencari keje atau kemahiran... Fizan boleh dijadikan sebagai idola .. beliau tak lokek ilmu .. kini Fizan dah buat kelas online lagi

huh... panjang tuu ... ada lagi ... tp cukuplaa 10
memang bangga ngan kerajinan dan kecekalan Fizan

10 perkara tentang diri sendirik
1. Suri rumah ... anak 5 - 3 lelaki 2 perempuan
2. dulu keje kat Telekom Malaysia (TM)
3. menggunakan nick mrsm :) di Forum
4. Peniaga Online ...tp kekadang tak aktif ... alasan takde masa ...byk alasan ..
5. Minat sesangat dengan dgn jahitan/kraf ... tp alasan lagi ..takde masa nak praktikkan
6. tak pandai membagi masa ... sbb tu selalu rasa sibuk :(
7. sangat teruja dengan sulaman Riben ... boleh hilangkan tensen bila tengok riben jer ..
8. Join beberapa Forum... tp membaca jer
9. Baik hati (heheh.. sape nak angkat bakul .. sendiri angkat ler..)
10. Tak peramah dan tak sombong ..sedang sedang jer .. boleh dipercayai sebagai kawan ..huhuu


10 org yg di tag : Alahai.. blum ramai kawan kat blog
1. Ardina
2. CT@Lana
3. Nuralisha
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10

Wednesday, February 04, 2009

Pulut Kuning

Alhamdulillah.... Fahim naik Quran
sebenarnya tahun lepas Fahim mengaji kat rumah Ustazah Rozimah (jiran) .. memang dia dah kenal huruf dan dah lancar baca Iqra & Muqaddam
Sayangnyer Fahim banyak kali tak dapat pegi mengaji sebab hanya hari sabtu & ahad ... dah tu asik balik kg.. bercutilaa... jadi tk banyak masa dapat mengaji
Ustazah mengajar sekolah Pandan jaya sebelah pagi.. Fahim plak sekolah kebangsaan sekolah petang. Ada budak yg mengaji selepas waktu sekolah .. jam 6.30ptg ..tapi Fahim tak mau pegi..sebab penat katanyer (ditambah pulak kawan2 Fahim rajin transit kat rumah main PS2 sementara tunggu azan maghrib ..sebab masing masing ke surau dari rumah kami)

Ngaji kat rumah? mak ajar? ...hmmm ..banyak kali cuba tapi tak konsisten ..

Alhamdulillah ... naik darjah 3 .. Fahim setuju (sebab ada kawan/geng) nak mengaji ngan Ustazah sekolah agama selepas waktu sekolah antara jam 10.45 - 11.00
selepas beberapa minggu ... Ustazah kata Fahim dah boleh naik baca AlQuran ..syukur ..

semalam .. sajer hantar 30 bungkus pulut kuning & kuih bahulu untuk kawan sekelas Fahim



sebungkus pulut kuning + rendang daging dan sepeket kuih bahulu seorang


Budak yg rajin sedang menyapu ni laa kawan/geng Fahim yang ajak Fahim ngaji ngan Ustazah selepas abis sekolah
kat belakang tu ..Fahim tgh tunggu giliran mengaji



hmmm... baulu ni memang sedap ...


Baulu gebu .. susah nak dapat baulu gebu dan sedap macam ni kat tempat lain :)


Monday, February 02, 2009

sorotan Januari

sekejap jer dah masuk bulan Feb 2009
Memandangkan blog ni tidak begitu aktif dalam melaporkan kejadian kejadian maka
rasanya elok ditulis sorotan cerita bergambar yang sempat dirakamkan sepanjang bulan januari 2009



atuk bersantai depan Tv setiap kali lepas mandi ..
- Atuk di Pandan jaya - sepanjang bulan Jan atuk berada di KL ..



gambar pelamin rumah kak mai

25/1 - kenduri kawin - rumah kak Mai kawan sesama belajar kat surau .. majlis marhaban pagi tu
esoknyer..bertolak ke kampung hantar atuk balik


slip International Parcel .. ke Russia

- Parcel Ke Volgograd
Alhmadulillah selamat sampai ke tangan Fahah dgn selamat pada 12 jan
parcel dikirim pada 3 nov melalui pos laut - sebenarnya telah sampai pada 28 dis ..tp oleh kerana kat Russia bercuti 1-10hb, maka notis smpai kpd farhah agak lewat







16/1 hari lahir Firdaus

- Birthday Firdaus ... 25 tahun
sambut kat rumah jer ... beli kek & pizza .. makan anak beranak
Moga dimurahkan rezeki, panjang umur ..diberkati sepanjang hayat



dari Dis hingga Jan menyiapkan sulam Riben tutorial yg diberi oleh PnAnn


Pengantin 31/1

- kenduri kawin rumah Om & cik Ramli .. kedua dua ibubapa pengantin berasal dari batupahat.
dengarnyer ada 3 bas dari batupahat yg hadir kenduri ... tapi tak jumpa plak yer orang yg kenal dari kampung :)
mana pergi semua kengkawan lama kat batupahat ... rindu laa plak..



29/1 Quran baru utk Fahim beli kat kedai Mehraj ..Fahim pilih warna biru

- Fahim naik Quran
Alhamdulillah .. Fahim sekarang dah mengaji dgn Ustazah selepas sekolah agama ..ustazah kata Fahim dah lancar membaca ..oleh itu dah boleh naik Quran ..berita disampaikan selepas cuti raya cina ..Insy. minggu depan mak buat pulut kuning utk kawan kawan sekolah agama