Followers

Friday, March 27, 2009

TAG dr IZAN

TAG diterima dari Izanman

lama punya cerita ... kisah kawin

tak minta tepek gambar kawin????..hehee



When was your engagement?

err.. udah lama ~ rasanya okt 1982 kot ... masatu baru abis belajar & keje



When is your marriage anniversary?

11 April 1983 / 23 JamadiAkhir 1403



How long have you known your spouse?

kami sedara rapat ..kenal sejak kecik ...tapi masatu jarang berjumpa ...



How long did you date before you got engaged?

kira 2 - 3 kali jumpa selepas bgtau nak dtg meminang :)
masatu asben kat jengka, Pahang & kita kat KL
dulu takde hp takde email ... pakai surat menyurat .. hehehee..


Where did you meet your spouse?

^-^ family sebelah lelaki ngaturkan ^-^
kemudian dia dtg KL nak jumpa ...kira jumpa kat kl laa jawapan soklan ni

What is your spouse’s full name?

Mazelan Hj Mahmud



Do you have any children?

dah besau besau



How many?

lima



Do you have any pets?

yg dibela takde ..kucing sepah tumpang cari makan banyak



Do you own or rent?

own



Do you live in the country, city/town?

Pandan jaya, Ampang, Selangor



What is your favorite activity you do together?

balik kg ... ??err..activity ker ni ...

dah lama tak coti coti malaysia ...dah pat taun asben keje o/station ..



Do you have a favorite vacation spot

Genting @ tepi pantai



How many siblings do you have including in-laws?

6
adik beradik asben 7 yg hidup (9-> 2 kakak ipar dah meninggal)



What mosque do you attend?

Al Hilal Pandan Jaya,

Taman sri ukay

Taman TAR

Al Falah Taman Chempaka



Is this the mosque you got marrried in?

ngak



What town is your current address?

CHERAS/AMPANG



Do you work or stay home?

suri rumah



Where did you go for your honeymoon?

KL



Leave a piece of marriage advice:

terima seadanyer

sabar

jommm nyanyii...

P. Ramlee & Saloma :Sedangkan Lidah Lagi Tergigit
Sedangkan lidah lagi tergigit
Apa pula suami isteri
Buang yang keruh ambil yang jernih
Baru teguh peribadi
Apa guna kita bertengkar
Suami isteri harus bersabar
Kasih sayang rukun dan damai
Hidup seperti dalam mahligai
Maaf hamba wahai dinda
Buang yang keruh ambil yang jernih
Baru teguh peribadi
Suami isteri mesti berpakat
Rumah tangga mendapat berkat
Apa guna selisih faham
Kalau kini aman tenteram
Pohon ampun wahai kanda
Buang yang keruh ambil yang jernih
Baru teguh peribadi

meebandung.webs.com

sorang kawan fatin ..dia buat kedai printing dan cadangkan buat bunting/banner untuk perniagaan perencah ni
nanti bunting tuu bleh pasang kat tepi pagar rumah ... kebetulan pagar rumah memang mengadap jalan dan deretan kedai ..kira strategik laa tuu ...
tetiba rasa cam malu plak nak promote besar2 nama blog ekhalidah ... hehee .. satu kg tau nama.. hohohooo...
semalam seharian duk membuat blog baru dan web baru ..cari nama baru yg lebih komersial gitu ;)

meebandung blogspot ...(not available) dah ada org amik
meebandungmuar.blogspot (firdaus pny cadangan) - not avail - pun dah ada org amik
~~~~ yeay ...Alhamdulillah dapat nama blog baru ~~~

http://perencah.blogspot.com cantik kann??? okey ler tuh ^-^


dannn .... gembira sesangat dapat plak nama web baru

http://meebandung.webs.com <<<< best ni sebab nama meebandung ni selalunya merupakan tarikan setiap kali letak topik kat forum ...


ok lepasni blehlaa pk menambahkan stok bulanan ... dah bleh kempen besaran ..persediaan ramadan & syawal 2009 ... insy. .... insy ....

kendian terpk plak ada org mintak carikan buku kraf jahitan ... bolehlaa buat santai khidmat cari buku untuk orangramai kebetulan kedai buku depan rumah jer ~ nanti bleh letak rujukan buku buku kat blog satu lg yg br dibuka ^~^
http://bukuwanita.blogspot.com < < bleh buat amal jariah tolong org cari buku untuk koleksi


p/s ... blog dan web tu masih dikemaskini
kalau ada sesaper nak tolong design web bagi cun ...silakan ...

Tuesday, March 24, 2009

HARI LAHIR






















Surah Al-Ahqaaf (surah 46): Ayat 15






Dan Kami wajibkan manusia berbuat baik kepada kedua ibu bapanya;

ibunya telah mengandungnya dengan menanggung susah payah

dan telah melahirkannya dengan menanggung susah payah.

Sedang tempoh mengandungnya berserta dengan tempoh menceraikan susunya ialah dalam masa tiga puluh bulan.

Setelah dia besar sampai ke peringkat dewasa yang sempurna kekuatannya dan sampai ke peringkat umur empat puluh tahun,

berdoalah dia dengan berkata:

Wahai Tuhanku, ilhamkanlah daku supaya tetap bersyukur akan nikmatmu yang engkau kurniakan kepadaku dan kepada ibu bapaku dan supaya aku tetap mengerjakan amal soleh yang Engkau redai; dan jadikanlah sifat-sifat kebaikan meresap masuk ke dalam jiwa zuriat keturunanku. Sesungguhnya aku bertaubat kepadamu dan sesungguhnya aku dari orang-orang Islam (yang tunduk patuh kepadamu).


marilah baca doa ini selalu terutama yg dah dewasa dan ketika menyambut hari lahir

dalam ayat ini menyebut ketika berumur 40 thn ...

40 th tu dalam islam mengikut tahun hijrah kann ... kita plak skg menggunakan tahun masehi/tahun orang putih ..makanya doa ini sepatutnya dibaca ketika usia 30++ tahun..

renung renungkan...dan selamat beramal...

Wednesday, March 11, 2009

Hiasan Langsir




akhirnyer siap jugak hiasan langsir untuk pakai sendiri


design tu...ikut skit mcm aidaroha punya .. berkenan kat design tuu

oleh kerana nak melatih tubi buat web rose ..maka bunganyer web rose ..agak susah jugak nak sorokkan tapak web tuu.. masih ada yg nampak




tutorial ..belum buat .. tunggu ada mood lagi

Happy Birthday FARID



09/03/09

kebetulan tahun ni hari lahir Farid bersamaan dengan Maulidul Rasul

takde sambutan ...cuma mcm biasa kek & pizza makan anak beranak
(tk smpat nak order kek bola)

beli kek dah petang.. abah plak dah bersiap nak o/station ke Temerloh ..Farid plak tgh ada emergency (sape ntah ada budak pompuan tgh cari BF dia & minta tolong ngan farid kat depan rumah ...ajak masuk budak tu taknak ..dia kata nak cepat)

jadi acara potong kek tergesa gesa...tk sempat nk amik gambar yg sempurna..
sepotong kek diberi kpd kawan farid
dan beberapa potong ..abah bawa ke tmpat keje ... kawan abah tgh menunggu abah kat depan ofis

MOGA FARID DIRAHMATI SELALU
PANJANG UMUR MURAH REZEKI TERANG HATI dan BERJAYA
Farid dah keje ..sekarang tgh sambung belajar malam UKM

Thursday, March 05, 2009

10 tentang zuwaidah -TAG

lama buat tag ini
yerlaa selalu online pun tapi tak duk diam depan laptop ... asik terabai jer apa yang dah tertulis separuh jalan

hehe..baru nak display ... sbb tu backdated

zuwaidah ni sorang mama yang vouge gitu ... kami dah 2 x bertemu pertama kali kat tesco masa dia pesan perencah. Pastu jumpa masa geder dealova kat kondo intan ampang
memula jumpa zu ... dia bawa anak kecik kat kete sorong ..ingatkan pasangan yg baru berkawin.. rupa rupanya dia dah ada anak dara belasan tahun ... zu memang vouge gitu ..
zu ni.. peramah tenet orang nyer ... dan ada aura kot, memana dia dia masuk forum, ramai yang suka kat dia ..ala ala ramai peminat gitu :)
lama jugak laa zu bermesra nak cuba bidang niaga online tapi tak berani
sekarang ..haa.. banyak tempahan tudung ekin yang dibuat ..selamat berjaya zu ..
nanti pasni bolehlaa kembangkan lagi bakat ...
zu kalau rajin ..mesti boleh amik tempahan buat cupcakes plak .. amacam? bila nak mula?
zu dulu penah keje kat hotel ..belajat kat uitm ..
yg lelain bleh baca kat blog zu ...dikenali jugak dengan nick maksu

Rasanya DAH 10 ... OK LAH TUH EKKK ... :) :)

PEMBETULAN: .. anak sulung dia lelaki ..hehee tersilap
Zuwaidah bgtau: saya ada anak teruna, bukan anak dara remaja...anak dara baru 2 tahun hehehehhehehehe

*****************%%%%%%%%%***************
10 tentang diriku

SETUJU yang zu tulis...


Tag untuk Kak Ida @ MRSM

Seorang isteri dan ibu kepada 5 orang anak2.

Pernah bekerja di syarikat gergasi telekomunikasi,

sekarang menjadi suri rumahtangga sepenuh masa

Bakal berusia 51 tahun bulan Mac ini. <-- jangan lupa adiah ekk

Aktif berniaga secara online <--sambil jer tak aktif sgt

aktif menjadi ahli dlm forum KELAB MIDI, DEALOVA dan KELAB JOHOR <-- betul3

Minat dlm kraftangan, RE, menjahit etc dan juga memasak

Pertama kali jumpa nampak pendiam, tapi rupanya peramah juga <-- hehehe

Semua kawan2 menyenangi dan hormat Kak Ida

Anak kelahiran Johor dan menetap di Kuala Lumpur

Boleh memandu sendiri

Wednesday, March 04, 2009

PC rosak

PC ni dah nak expired kot ... asik 'hang' jer
dah hampir 2 bulan Firdaus buka dan betulkan apa yg patut. sesekali 'on' dia OK.. pastu dia 'hang' tkbleh buat apa apa ...nak 'shutdown' pun tkbleh ...jadi tiap kali problem... akan di 'off' kan dgn cara paksa ...makin bertambah laa kot rosak software nyer

sayangnyer ada banyak (beribu....) koleksi gambar gambar dari webcam yg di simpan dlm tuu ...sayang ...
Dah smpat jugak transfer masuk laptop Farid beberapa folder (gambar raya 2006, 2007, 2008) dan gambar kenduri fairuz kat PJ & Kuantan)
gambar lain masih blum sempat diselamatkan
harap harap masih boleh

dah lama tak cuba 'on' .. sejak kawan fahim duk main RYL dan 'hang' lagi...

Firdaus & Farid dah malas nak tolong tengokkan ... diorng rekomen beli baru jer .... erk...erkk... (nak kena pegi cop duit dulu... tapi dimana ... musykil ..)